Reiz virtuvē...

Visiem reiz gadījies piedzīvot virtuvi. Un visiem reiz nācies vienkārši sadzīvot ar tās pāri darījumiem.
Šis raksts Tev palīdzēs izdzīvot, kad nākamo reizi kāds no virtuves produktiem vai priekšmetiem Tev centīsies uzbrukt.



Apdedzināta mēle.
Uzkaisi cukuru uz apdedzinātās vietas, bet neapēd to uzreiz. Paturi kādu laiku, cik iespējams.

Sīpolu asaras.
Pirms sāc šņakāt to, nomazgā nazi un pašu sīpolu ar aukstu ūdeni. Pirms sāc to griezt, izbāz ārā mēli. Šo dīvaino seju saglabā, līdz sīpols būs piebeigts. Ja nevēlies izskatīties oriģināli virtuvē, tad paņem vienkārši košļeni. Arī tās košļāšana palīdz pret sīpol-asar-gāzi.
Bonuss: un ja tev ir nerūsējoša tērauda karotīte, tad, to parīvējot pret rokām, varēsi atbrīvoties no nevēlamās smakas.

Ass ēdiens.
Ja šķiet, ka gals klāt (dedzināšana, asaras, grūtības elpot, garšas kārpiņu pazušana utt.), uzdzer pienu.

Augļu krāsas saglabāšana.
Mmm, augļu paplāte. Neatļauj sagrieztiem augļiem kļūt par hameleonu (tie pēc kāda laika nobrūnē). Lai to novērstu, uzsmidzini tiem citronu sulu. Bonusa punkts: interesanta un patīkama garša.

Citronu ledus kubiciņi.
Kūkas un cepumi? Vajag pierīvēt citrona miziņu, bet žēl pārējā citrona? Izspied tā sulu trauciņos, kas paredzēti ledus kubiciņu sasaldēšanai. Pēc X laika citronu ledus kubiciņi būs baigā odziņa kokteiļiem vai ledus tējai.

Mmmedus.
Neliec medu karstā dzērienā - tas zaudēs visas labās īpašības. Un neatstāj karoti vai citus dzelzs priekšmetus medus burciņā - būs baigi negaršīgais medus.

Zaļā tēja.
Citreiz sanāk, citreiz negaršīga? Kad ūdens ir uzvārījies, pacieties mazliet. Nelej virsū karstu ūdeni, jo tad zaļā tēja paliek rūgta.

Sāls zupa.
Kam negadās iemīlēties un pārsālīt zupu. Tāpēc jau nelies ārā. Ieliec zupā pāris zaļus, nomizotus kartupeļus - tie uzsūks sāli. Savukārt, ja zupa ir pārāk taukaina, iemet tajā ledus gabaliņu.

Skapīšu aromāts.
Ir gadījies, kad tīrs trauks, pastāvējis skapīti, ož? Lai tā nebūtu, ieber tajos šķipsniņu sāls.

Svaigas olas.
Ielej traukā ūdeni aptuveni 10cm augstumā. Ieliec tajā olas. Svaigās olas paliks trauka apakšā. Ja kāda ola pacelsies tikai ar vienu galu - tās jāizlieto pirmās. Tās, kuras peldēs pa augšu nav svaigas.

STOP līnija kukaiņiem.
Virtuvē nelūgti ciemiņi? Novelc viņiem STOP līniju pie virtuves durvīm ar krītu - viņi lieliski zina ceļu satiksmes noteikumus. Vai kukaiņu "ieeju" virtuvē nosmērē ar vazelīnu.

Banānu saglabāšana.
Viņiem patīk vientuļnieku dzīve - ja pērc ķekaru, atdali to viena no otra un glabā katru no brāļiem atsevišķi. Viņi satur gāzi, kas veicina augļu bojāšanos, tāpēc labāk priekš viņiem un Tevis būs tos turēt atsevišķi.

Kartupeļi mīnus asni.
Lai tie nesāktu dzīt asnus, ieliec starp tiem ābolu.

Ūdens istabas augiem.
Kad vāri makaronus vai kartupeļus, ar nolieto ūdeni pacienā istabas augus. Tiem patiks tajā esošās barības vielas. (tikai ne karstu!) Ja tīri akvāriju, tad ar veco ūdeni arī aplej istabas augus - tajā ir zivju mēsli, kuri satur slāpekli un fosforu, kas vajadzīgs augiem.